O meni

Dobrodošli na blog Be Creative. Be Organized.!

Moje ime je Renata i biću vaša domaćica. Želim vam prijatan boravak na ovom srećnom internet mestu.

Moram da vam priznam da je ovo mesto više srećna radionica/hobi kutak prepun mašni, ukrasnog papira i vrućeg lepka.

Volim da organizujem. Volim da je sve uredno i na svom mestu, da se sve odvija po planu i programu – za istinitost ove tvrdnje samo pitajte moju porodicu. Jedino, zanemarite njihovo, potencijalno, prevrtanje očima kada vam budu davali odgovor i zapamtite – nisu u pravu kada kažu da preterujem u tome. Stvarno nisu u pravu... ne preterujem...mnogo... Reći ću samo – sreća moja pa sam našla muža koji je, po tom pitanju, skoro, kao ja. :) Šalu na stranu, razumem da ne može, uvek, sve da bude perfektno, treba da postojati i doza fleksibilnosti, a i savršenstvo je individualna stvar. Cilj, kod organizacije, mi je da uspostavim sistem koji odgovara onima koji ga koriste. Znajte da dobro postavljen organizacioni sistem čini čuda u uštedi vremena, novca i živaca.  


Takođe, volim da pravim razne stvari. Što dekoraciju za praznike, što svakojake praktične male i velike predmete. Ne znam da li mi je to nasledno ili stečeno, većanje je još u toku. U svakom slučaju „krivac“ je moj tata. Kao i ja, i on gaji ljubav prema izradi raznih stvari, jedino što ja umem da preteram u tome (ko bi rekao). 

U vreme sankcija roditelji su mi pravili stvari koje nisu mogle da se priušte. Mama je bila zadužena za šivenje, a neke od kreacija su: moja prva kecelja (jer ko može bolje napraviti kolače, al’ ne može se bez opreme :)), i suknja koja se, kada se vrtiš oko svoje ose vrti, onako lepo, u vis, a ako to radiš dovoljno dugo liči na onu balerininu. Tata je bio zadužen za igračke i ostali asortiman za zanimaciju. Između ostalog, tu su – kantica za zalivanje, i moj omiljeni, drveni, ručno bojeni „Ne ljuti se čoveče“, unikat! Figurice za ovu, tako omiljenu, igru su mi bile zrna kukuruza, pasulja, graška (četvrtog se ne sećam). Ne brinite, kockicu sam imala. :)

Možda sam tada, u detinjstvu, stekla ljubav prema ručno izrađenim predmetima. Zašto kupiti, kada možeš napraviti po svojoj želji i meri. Naravno, ovo pravilo ne primenjujem uvek.

Verujem da ste, do sada, zaključili o temi ovog bloga, ali da i konkretno napišem. Ovaj blog koristim da sa drugima podelim projekte koje radim, savete koje imam i sve drugo što se odnosi na organizovanje, „uradi sam“ projekte i dekoraciju. Kao što se da primetiti, nisam profesionalac ni za jednu od ovih oblasti. Sve o čemu pišem je moje lično iskustvo i mišljenje i ne mora da znači da će odgovarati vama i vašem prošlom i/ili budućem iskustvu. Stvar je u tome, da želim, sa vama, da podelim ljubav koju imam prema svemu ovome. Da delimo ideje, savete, iskustva, podršku i uživamo dok bojimo svoje živote omiljenim bojama.

Još jednom - dobrodošli!