Aug 4, 2015

Washi trake - mali kolutovi sreće

Ukoliko ste upoznati sa ovom vrstom traka verujem da ste njihov fan, a ukoliko niste pripremite se jer ćete uskoro postati. ;) Ipak su to mali kolutovi sreće, a znamo da se sreća krije u malim stvarima.

Washi trake - mali kolutovi sreće

Za one koji ne znaju o čemu ja to zapravo pričam evo kratkog pojašnjenja – washi trake su trake nastale u Japanu, izrađene su od prirodnih vlakana i zbog svoje simpatičnosti i praktičnosti raširile su se celim svetom. Izrađuju se u neverovatnom broju dezena i boja i ko postane njihov fan rizikuje lakši novčanik. :)
Više o washi trakama možete pročitati ovde.

Washi trake - mali kolutovi sreće

Liče na selotejp, ali nisu plastične, providne i sjajne. Slične su trakama koje se koriste za izvlačenje ivica i zaštitu pri farbanju i krečenju, s tim da su te trake žute boje i u većim kolutovima.

Zaista su zanimljive i verujem da će vam se bar jedan dezen svideti. Prošvrljajte internetom i pogledajte sve te boje i šare, zaista zadivljujuće.

Pitate se čemu služe...paaa za šta god hoćete. U suštini su ukrasne, ali ih možete koristiti kako god želite, nebo je granica. Postoji veliki broj kreativnoh načina za njihovu upotrebu.

Washi trake - mali kolutovi sreće

Cena nije prava mala sitnica, ali je svugde u svetu otprilike ista, a srećnici i vrednice će naći neku akciju ili povoljno pakovanje. Cena po kolutu je oko 2, 3, 4 eura, zavisi od dezena i veličine. Kod nas ih nema u prodaji *tužno lice*, ali zato ima onih koji su se potrudili da ljubiteljima iz Srbije omoguće lak dolazak do njih. Naime, otkrila sam FB stranicu Srećno dugmence koja prodaje ove trake, i brzom poštom ih dostavlja na vašu adresu. Druga solucija je da angažujete sebe ili nekog poznanika da ih nabavi u inostranstvu ili da ih poručite preko nekog od sajtova koji se bave prodajom npr. Amazon, eBay i sl.

Dosta je priče, da pređemo na slike. Nedavno sam dobila svoje prve washi trake, stigle su iz inostranstva i oduševljena sam!

Sledi nekoliko načina na koje sam ih koristila, ali to je samo kap u moru.

Ovde sam crne spajalice prefarbala korektorom (!!), a zatim ukrasila washi trakom.

Washi trake

Slede drvene štipaljke. Ne ne koristim ih za kačenje veša. U mom domaćinstvu se koriste za kačenje podsetnika, u kuhinji kao "zatvarač" otvorenih kesa sa grickalicama, kulinarskim sastojcima i sl.

Washi trake

Washi trake

Mogu se koristiti i za ukrašavanje školskog i kancelarijskog pribora.

Kako koristiti washi trake

Koji je kjuč od čega?! Više nema ove dileme...

Kako koristiti washi trake

Instant nova maska za telefon...

Kako koristiti washi trake

Kakvi su vam utisci, da li vam se sviđaju washi trake? Ili ste, možda, već njihov fan?

Srećno!