May 19, 2015

Simboli za održavanje odeće

Ovo nije tekst za one koji poznaju ovo tajno pismo crtica, kvadrata, krugova, i trouglova. Verujem da ima takvih...srećnici... :) ...a, možda je samo mit da oni postoje... Jeste li nekad upoznali nekog od njih...Niste?!...tako sam i mislila... :D

To nas ne sprečava da se potrudimo i naučimo bar deo simbola, one koji su nam najpotrebniji. Naravno, dozvoljeno je i malo varanje dovijanje. Nije ništa strašno, ipak smo mi dobra deca! :) Naime, sastavila sam listu najčešćih simbola i njihova pojašnjenja.

Simboli za održavanje odeće

Listu odštampajte i držite u blizini (možete i da je uramite, pa da vam bude i diiivnooo umetničko delo u kupatilu/vešeraju) i konsultujte je po potrebi. :)

Simbola je zaista mnogo, kako ne bismo bili prepravjeni njihovim brojem izdvojila sam najčešće i za nas, smrtnike, najbitnije.
Radi lakše orijentacije raspoređeni su u grupe, takođe, u okviru nekih grupa simboli se kombinuju jedni s drugima kako bi se dobio potpun simbol (npr. simbol za program pranja se uparuje sa simbolom za temperaturu).

Različite etikete mogu imati različite simbole, ali je ova razlika samo stilska, suština i izgleda i značenja simbola, se zadržava.

Klik na link ispod slike i snimite svoj primerak.

Simboli za održavanje odeće

Kako se snalazite sa simbolima za održavanje odeće? ...Ili ste vi od onih mitskih ljudi, što ih znaju sve? ;)

Srećno!