Apr 19, 2015

Pripreme za prolećno čišćenje 2015.

Prošli su praznični dani - hvala im na suncu koje su nam doneli.

Zimska garderoba može da ode na zasluženi odmor...što znači da je vreme za...prolećno čišćenje! Otvorite prozore, pustite muziku, krpu u ruke i zabava može da počne. :) Samo, pre toga, napravite plan čišćenja, koristiće vam. ;)

Odredite šta sve trebate uraditi, kojim redosledom i tempom. Pripremite sredstva za čišćenje, krpe, sunđere, pajalicu, sve što vam je potrebno. E, sad možete da se zabavljate...ili je to samo slučaj kod mene?...ok...nastavljamo dalje...

Prolećno čišćenje

Plan čišćenja koji koristim za velika spremenja stana možete videti u ovom postu. Daleko je lakše kada znate koji vam je sledeći korak i u kojoj ste etapi čitavog procesa prolećnog čišćenja. Tako svi zadaci budu odrađeni, a vi ne potošite vreme razmišljajući šta ćete sledeće da "napadnete".

Pisala sam i o sredstvima za čišćenje koja koristim.
Na tom polju nisam ništa promenila. tako da će i ovo veliko spremanje proći sa domaćim sredstvima. S tim da će im se pridružiti i magični sunđer koji će mi u velikoj meri olakšati čišćenje.

O magičnom sunđeru sam pisala u ovim postovima: Kako čisti magični sunđer?! i Kako čisti magični sunđer? - 2. deo.

Prolećno čišćenje

Isprobavam i čišćenje rerne sa sastojcima iz kuhinje. Cilj mi je da pronađem recept koji mi najviše odgovara, kako bih i nju održavala sa što prirodnijim sredstvima. Nadam se da ću uspeti. Ne brinite, nećete biti uskraćeni za post o tome. :)

Kakva je vaša strategija? Imate li naki kec u rukavu, mudri savet kako poboljšati proces i rezultat prolećnog čišćenja?