Mar 4, 2015

Kako čisti magični sunđer? - 2. deo

Nakon čišćenja ringli, šolje, fugni i frižidera opremila sam se novim magičnim sunđerom i nastavila sa isprobavanjem njegove efikasnosti. :)

Kako čisti magični sunđer?

Ovaj put u pitanju je magični sunđer drugog proizvođača. Koristi se na isti način – nakvašen ili suv, uz prethodnu proveru osetljivosti materijala koji čistite. Razlika je, jedino, u tome što ovaj sunđer ima dve strane sa različitom funkcijom – po uputstvima proizvođača bela strana je za otklanjanje nečistoća, dok crvena strana služi za čišćenje ostataka prljavštine.


Kako čisti magični sunđer?

Pre nego što počnem sa najzanimljivijim delom posta, ostaje mi da vam kažem još da, u ovom tekstu možete pročitati šta je zapravo magični sunđer i za šta se još koristi materijal od koga je napravljen.

Pređimo na praktičan deo…jupiii :)

Kako čisti magični sunđer?

Svoje mesto u eksperimentu čišćenja našla je i jedna veoma stara pegla. Kada kažem stara mislim na to da je gotovo odslužila svoje, s obzorom na oštećenost ploče. Sa par minuta ribanja sunđerom skinuto je oko 90% naslaga. Mada se ne bih usudila da koristim sunđer na svakoj pegli, naročito ne na onoj koja na ploči ima dodatnu zaštitu, razne slojeve i posebna uputstva za čišćenje.

Kako čisti magični sunđer?

Sledi nešto što me je oduševilo! Bila sam zapanjena! Kad pomislim da je u pitanju samo sunđer i voda…neverovatno! Reč je o aspiratoru. Znamo kako aspiratori umeju biti prljavi, masni, a kako i ne bi.

S obzirom da, za čišćenje, ne koristima kupovna sredstva, a da još uvek nisam pronašla prirodno sredstvo koje odlično čisti masne površine u kuhinji, kad god one dođu na red za čišćenje…pa, reći ću samo da mnogo vremena i živaca potrošim da ih očistim. Ali...sada...

Slike ne prikazuje dovoljno dobro magiju sunđera kod čišćenja aspiratora. Nakon čišćenja, od svega par minuta, izgledao je kao nov. Nov!

Kako čisti magični sunđer?

Pored svih do sada nabrojanih i prikazanih površina, magičnim sunđerom sam očistila još i:

  • prekidače za svetlo, 
  • escajg,
  • računar (tastaturu, monitor, kućište).

Ukoliko vam zanima još predloga za čišćenje pročitajte ovaj post, u kome se nudi opširna lista predmeta za koje važi da se mogu očistiti magičnim sunđerom.

Da li ste zaintrigirani? Jeste li već isprobali čari ovog načina čišćenja?

Srećno!