Jul 5, 2014

Šta spakovati za letovanje?

Zagazili smo u sezonu letnjih odmora i putovanja. Uzbuđenje zbog predstojećeg putovanja, gotovo neizbežno, prati i ona nervoza u stomaku zbog predstojećeg pakovanja. Javljaju se misli: „Šta spakovati?“, „Šta sve treba uraditi?“, „Samo da nešto ne zaboravim.“ ...

Imam da vam kažem dve stvari.

Prva je – opustite se! Idete na odmor!! Sledi uživancija! Da vidim taj osmeh! :)

Druga je – tu sam ja da vas spakujem! Dobro, ne bukvalno. :)

Naime, sastavila sam listu (tačnije, dve liste) stvari koje treba spakovati i uraditi kako bi vam letovanje bilo što bezbrižnije. Prva lista je namenjena odraslima. U njoj se nalazi i deo posvećen tome šta treba uraditi u nedelji pre putovanja, kao i na sam dan polaska. Druga lista je za decu, tj. za vas mame i tate, kako biste što lakše spakovali dečije kofere.

Pakovanje za letovanje

Listi dodajte ono što na njoj nije navedeno, a što vama je neophodno, i precrtajte ono što se na vas ne odnosi.

Da naglasim da lista za decu nema deo o dokumentima i deo „razno“ ne uključuje stvari koje su navedene u istom delu liste za odrasle. Ukoliko deca putuju bez vas kao roditelja/staratelja, pri pakovanju njihovih stvari uzmite u obzir i ove stavke sa „liste za odrasle“ (koje nisu navedene na „listi za decu“). Drugim rečima, zapamtite da im spakujete pasoše i još po nešto (iako nisu naznačeni kao stavka na njihovoj listi)! :)

Liste su namenjene za letovanje, čitaj more, ali se mogu primeniti i ukoliko letnji odmor provodite na planini, u banji...

Moj predlog je i da listu/e ponesete sa sobom, kako bi vam pakovanje pri povratku kući, bilo lakše i kako nešto ne biste zaboravili.

Nadam se da će vam liste koristiti.

Pogledajte i post igrice za decu u kome možete preuzeti zabavne igrice za vaše mališane, kako biste i njima i vama olakšali duga putovanja.

Želim vam prijatan odmor!