Apr 23, 2014

Prolećno/Jesenje veliko spremanje stana

Došlo je i to doba godine...prvi sunčani dani, prijatna temperatura, laganija odeća, bolje raspoloženje i naravno...prolećno čišćenje. Radujete se je l’ da? :)

Koliko god mrzovoljni bili zbog obima posla koji nas čeka ipak, moramo priznati, da je rezultat koji dobijemo zadivljujuć...ili bar prijatan.

Da bih sve učinila zanimljivijim napravila sam listu, divnu šarenu listu, zadataka koje moram da obavim kako bih svoj stan probudila iz zimskog sna. Ista lista zadataka će važiti i kada ga, u jesen, budem pripremala za zimski san. Bez brige, listu ću podeliti sa vama.

Način na koji ćete sprovesti veliko spremanje stana zavisi od vas samih. Kod mene se ovaj proces odvija tako što svaki dan „pređem“ jednu prostoriju, koliko prostorija toliko dana čišćenja. Meni lično ovako više odgovara iz razloga što mi je potrebno da vidim napredak. Kada na kraju dana mogu da vidim da je jedna prostorija u potpunosti čista dobijam motivaciju da idem dalje. Naravno, možete izabrati da zadatke podelite po danima, pa da tako npr. jedan dan operete prozore, drugi dan prebrišete prašinu, treći dan uradite nešto drugo, sve dok ne obavite sve zadatke. Uradite onako kako vama odgovara.

Iz tog razloga sam prilozila više lista, pa vi izaberite onu koja „viče“ vaše ime. :) 


Da naglasim i to da su liste uopštene, na njima možda stoji nešto što se ne odnosi na vaš stan, ili možda nešto nedostaje. Trudila sam se da u njih uključim ono što će se odnositi na većinu, nemoguće je listu učiniti takvom da odgovara svima. Ono što vam nije potrebno eliminišite, ono što nedostaje dopišite, prilagodite listu sebi i svom stanu (kući) i počnite da uživate u osvežavanju svog prostora.

Pročitajte i koja sredstva za čišćenje koristim (nagoveštaj: pravim ih sama).

Srećno!